maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mauri Mäyräkoira

Taitaa olla helpointa aloittaa ihan alusta. Eli Maurista. Mauri on nyt noin 9 viikkoinen karkeakarvainen mäyräkoira. Mauri haettiin pari viikkoa sitten Tuupovaarasta, eli autolla saatiin ajaa ihan toiselle puolelle Suomea. Luovutuspäivänä ulkona oli vaatimattomat 30 astetta lämmintä ja autosta ilmastointi rikki. Ei ainakaan kylmä sillä reissulla päässyt tulemaan.


Kotimatka meni yllättävän hyvin jos kuumuutta ei lasketa mukaan. Mauri nukkui lähes koko matkan. Tuskallisen automatkan jälkeen kello olikin jo niin paljon, että oli jo aika mennä nukkumaan. Ei se tuntunut Mauriakaan kauheasti haittaavan, 7 tuntia kuumassa autossa oli todella rasittavaa pienelle pennulle.

Jo ensimmäinen yö antoi ymmärtää kuinka helppo ja itsenäinen pentu oli kyseessä. Ei pienintäkään inahdusta koko yönä. Nukuttiin vierekkäin lähes 12 tuntia ilman keskeytyksiä. Siitä oli hyvä siirtyä heti ulos nurmikolle ja aloittaa sisäsiisteyden opettelu.

Ihan ensimmäisestä päivästä asti Mauri on tehnyt omia tutkimusmatkojaan pitkin pihaa eikä ole arastellut mitään. Välillä vähän liiankin rohkeita tutkimusmatkoja, ei voi päästää hetkeksikään silmistään. Luonnettakin löytyy vaikka muille jakaa! Välillä tuntuu että terminaattori olisi ollut parempi nimi tälle pojalle.


Mäyräkoiran luonne on niin selvästi näkyvillä, ja se on pelkästään hyvä juttu. Tähän asti Maurin luonne on tuntunut juuri siltä kuin uskalsin toivoa. Taistelutahtoa, itsepäisyyttä ja rohkeutta löytyy niin paljon että varmasti saadaan monesta harrastuksesta jotain irti.

Saa nähdä minkä harrastuksen pariin Maurin kanssa sitten päädytään, kaikki harrastukset luolasta näyttelyihin kun kiinnostavat. Täytyy katsoa mikä sitten sopii koiralle ja itselle parhaiten! Nyt on kuitenkin vielä aikaa vain nauttia pentuajasta ja opetella uusia asioita.


4 kommenttia:

  1. Ihana Mauri! <3 Ehdottomasti alan seuraamaan, kiva lukea samanikäisen pennun touhuja kun itsellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos ja ihana kuulla, me tullaan myös tutustumaan teidän blogiin! :)

      Poista
  2. Hei Mauri! Tuupovaarasta tulee vain hyviä tyyppejä, kuten sinä, Ari Vatanen ja mun palvelijattaren äidin suku : )
    Minä olen Párek, syyskuussa 5v ja minut löytää täältä http://pitkopoika.blogspot.fi/
    Laitettiin sun blogi kirjanmerkiksi, tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ihan totta puhut, vain hyviä tyyppejä tulee sieltä! :) Me tullaan myös lukemaan sun blogia!

      Poista